Hodogram u svezi smrtnog slučaja Spomen na... Objave u Večernjem listu Organizacija događaja Kreativna rješenja Spomen web shop Usluge za dijasporu Utjeha Savjeti Filantropija Tradicija Najčešća pitanja i razmišljanja

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/spomenhr/public_html/sadrzaj.php on line 40

ELEMENTI I MOGUĆNOSTI STRANICE SPOMEN NA...

  Jedinstvena web-adresa

smrtovnice

Kod kreiranja stranice Spomen na... dobit ćete jedinstvenu web-adresu sastavljenu od imena i prezimena pokojnika, a koji se dodaju na naziv naših stranica (primjerice,www.spomen.hr/pero-perić). Time se korisnicima omogućuje izravan pristup na stranicu preminule osobe Spomen na... unošenjem adrese u web tražilicu.

Također, Spomen na... određenu osobu može se pronaći kroz tražilicu na stranici www.spomen.hr. Jednostavno unesite ime i prezime ili samo prezime osobe čiju stranicu tražite i bit će vam ponuđena lista online Spomen stranica koje odgovaraju unesenim podacima.  

Vizualno personalizirana podloga stranice

Za vaše potrebe dizajnirali smo niz različitih vizualnih podloga koje kroz određenu simboliku prenose osobnu poruku i priču o životu preminule osobe. Izborom odgovarajuće podloge vaš će tekst, posvećen osobnosti, postignućima i radostima preminule osobe, poprimiti dodatni značaj. Posebno oblikovane podloge omogućit će da izrazite svoje osjećaje, a vizualna komponenta pojačat će snagu riječi. Tijekom vremena podlogu možete mijenjati i prilagođavati novim potrebama.  

Mjesto za životnu priču preminule osobe

Bilo da želite iskazati poštovanje kroz nekoliko lijepih rečenica o životu koji je prošao ili ste odabrali detaljno ispričati životnu priču kroz kronologiju važnih datuma, osobnih uspjeha, interesa, hobija ili poslovnih postignuća, ovaj dio stranice namijenjen je oblikovanju vašeg Spomena na...
Učinite to iz srca, ne robujte formama.
Spomen na... omogućuje stvaranje trajnih uspomena na osobe koje više nisu ovdje. Uz prikaz života preminulog, možete navesti i osnovne informacije o okolnostima smrti. Ovdje postoji i opcija za iznošenje podataka o ceremoniji sprovoda ili ispraćaja te ostalih događanja koja će se posthumno realizirati.
Samim oblikovanjem ovog dijela, stranica je spremna za objavljivanje. Koristiti je možete za obavještavanje svojih bližnjih, prijatelja i poznanika s kojima kontaktirate putem e-maila.  

Mjesto na kojem uvijek možete zapaliti virtualnu spomen svijeću ili darovati cvijet

Običaj paljenja svijeće za dušu pokojnika pun je simbolike. Svjetlost svijeće obasjava puteve i vodi nas kroz tamu. Darivanje cvijeta nježna je gesta iskazivanja ljubavi i poštovanja.
Posjetitelji stranice u svako doba mogu zapaliti virtualnu svjeću u znak sjećanja ili darivati cvijet. Uz upaljenu svijeću ili cvijet pristaje ostaviti kratku poruku posvećenu uspomeni na pokojnika.  

Mjesto gdje možete izraziti sućut te izreći svoja razmišljanja i uspomene

Ukoliko posjetitelji stranice požele ostaviti trag sjećanja, izraziti suosjećanje, podijeliti uspomene na preminulu osobu ili samo iskazati svoje emocije i dojmove, mogu to učiniti na dijelu stranice namjenjenom za online komunikaciju. Ovdje se mogu ostaviti i poruke za one koji osjećaju gubitak.
Na taj način možete ostati u doticaju s ljudima koji su sudjelovali u životu preminule osobe i kroz uspomene bolje upoznati minuli život.  

Mjesto za postavljanje fotografija ili video zapisa preminule osobe

Na stranicama Spomen na... postoji dio namijenjen izlaganju fotografija preminule osobe. Broj fotografija koje se mogu postaviti uz jedan profil ograničen je na 20. Uz nadoplatu od strane urednika stranica, Spomen će omogućiti povećanje kapaciteta za taj dio stranice.
Također, s posjetiteljima stranice možete podijeliti uspomenu na pokojnika kroz video materijale koji će dočarati osobnost pokojnika i omogućiti budućim generacijama da bolje upoznaju osobe o kojima često mogu čuti divne riječi.
Napomena: za svaki foto i video materijal koji postavite nužno je posjedovati prava korištenja.  

Samostalno uređivanje stranice

Nakon postavljanja osnovne stranice moći ćete je u svakom trenutku dodatno uređivati i nadopunjavati. Učinit ćete to jednostavno – logiranjem na stranicu svojim korisničkim imenom i lozinkom. Stranicu možete naknadno uređivati novim tekstovima, fotografijama, video zapisima, mislima, uspomenama...  

Slanje poruke obitelji i prijateljima u kojoj je istodobno sadržan link sa stranicom Spomen na...

U dio „Obavijestite prijatelja“ možete unijeti različite e-mail adrese, a e-mail s informacijom o postavljenoj stranici bit će odaslan primateljima koje ste naveli u svojoj mailing listi. Ukoliko je stranica otvorenog tipa, ovaj je mail ujedno i poziv na aktivno sudjelovanje uz osobni doprinos temeljem navedenih sjećanja, razmjene uspomena sa svim posjetiteljima stranice ili paljenja Spomen svijeće i darivanja cvijeta.

Mogućnost kodne zaštite stranica

Dok većina korisnika želi stranice o svojim najmilijima podijeliti sa što više korisnika, postoje i zahtjevi da stranice budu dostupne samo odabranim korisnicima. S uvažavanjem tog imperativa, Spomen je omogućio da odmah pri oblikovanju stranica odaberete opciju zaštićenih stranica.
Ako odaberete zaštićenu opciju, korisnici prije pristupanja stranici moraju unijeti samo vama poznati kod. Kod možete dati na korištenje osobama kojima odobravate pristup stranicama - bilo da je riječ samo o obitelji ili širem krugu prijatelja, suradnika ili poznanika.

Podrška humanitarnom djelovanju

Temeljem vaše uplate godišnjeg ili petogodišnjeg hostinga za stranice Spomen na..., 5% uplaćenog iznosa Spomen prenamjenjuje u humanitarne svrhe.

Urednik stranice

Na svakoj stranici Spomen na... naveden je urednik stranice, odnosno osoba koja je stranice oblikovala. Urednika stranice moguće je izravno kontaktirati e-mailom prema adresi navedenoj uz podatak o uredniku.

 

Osmrtnicama